У російської команди відібрали перемогу у гонці «24 години Ле-Мана»

У російської команди відібрали перемогу у гонці «24 години Ле-Мана»
Роман Русинов, G-Drive Racing

Судді знайшли зміни у конструкції машини, на якій їздив екіпаж росіянина Русинова

Російська команда G-Drive Racing, що стала найкращою у своєму класі LMP2 за підсумками «24 годин Ле-Мана», дискваліфікована.

Причиною виключення екіпажу Романа Русинова, до складу якого також входили Жан-Ерік Вернь та Андреа Піццітола, стала невідповідність машини ORECA 07 Gibson технічним вимогам.

В офіційному документі суддів йдеться, що причиною такого рішення стали виявлені зміни у конструкції заправної машини, які дозволили швидше подавати паливо у бак.

Як повідомив Русинов Motorsport.com, його команда буде подавати апеляцію. Інших коментарів від гонщика поки не було.

В офіційному повідомленні організаторів «Ле-Мана», опублікованому у понеділок, йдеться: «Технічні делегати направили суддям звіт, де йдеться про додатковий механізм, що не входить у креслення, вставлений в обмежувач потоку».

З аналогічної причини виключений з протоколу й екіпаж технічного партнера росіян, TDS Racing, який фінішував четвертим у класі.

У підсумку переможцями гонки в LMP2 стали Ніколя Ляп’єр, Андре Негран і П'єр Тір'є з команди Signatech Alpine (№36), друге місце перейшло до Graff-SO24 (№39), а третє – до United Autosports (№32), в екіпаж якої входить Хуан-Пабло Монтойя.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: