У шести містах України побудують сучасні багатофункціональні палаци спорту

У шести містах України побудують сучасні багатофункціональні палаци спорту

На будівництво споруд уже виділяють кошти

В Україні збудують шість багатофункціональних палаців спорту.

Переважна більшість споруд матимуть можливість приймати близько 3 000 глядачів, інформує офіційний сайт Федерації баскетболу України.

Окрім того, були затвердженні міста та суми розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво та реконструкцію палаців спорту.

Раніше 11 українських міст представили на розсуд комісії свої проекти. Шість з них було затверджено. Нові зали мають з’явитися у Вінниці, Рівному, Тернополі, Хмельницькому, Львові та Черкасах.

Загалом з державного бюджету було виділено 150 мільйонів гривень. П’ять міст отримають по 27 мільйонів державної підтримки, ще одне (Рівне) – 15.

Дофінансують будівництво кожної споруди за кошти обласних і міських бюджетів. За інформацією органів місцевого самоврядування, будівництво спортивних комплексів буде розпочато уже восени цього року.

Як розповів Володимир Драбіковський, генеральний секретар ФБУ, будівництво спортивних об’єктів  – одне із найважливіших суспільних завдань.

«Будемо відвертими, за останні 30 років у країні не побудований жоден палац спорту державним коштом. Сьогоднішній результат я вважаю перемогою українського спорту. Це уже не просто перспектива шістьох сучасних спортивних арен, а реальність, з чітко узгодженими бюджетами та джерелами фінансування. Окрім баскетболу багатофункціональні спортивні арени зможуть приймати й інші види спорту, сучасні концерти та виставки», - сказав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: