УЄФА назвав трійку претендентів на звання найкращого гравця сезону

УЄФА назвав трійку претендентів на звання найкращого гравця сезону

У списку є Кріштіану Роналду, Ліонель Мессі та Джанлуїджі Буффон

Джанлуїджі Буффон (Італія, «Ювентус»), Ліонель Мессі (Аргентина, «Барселона») і Кріштіану Роналду (Португалія, «Реал») склали фінальну трійку претендентів на нагороду Кращому футболісту Європи за версією УЄФА в сезоні 2016/17, повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Нагороду вручать 24 серпня в Монако під час церемонії жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА-2017/18. Шорт-лист був визначений за підсумками голосування журі, що складалося з 80 тренерів клубів, які грали в сезоні 2016/17 на груповому етапі Ліги чемпіонів УЄФА і Ліги Європи УЄФА, а також 55 спортивних журналістів, обраних асоціацією європейських спортивних видань (ESM) і представляли всі національні асоціації УЄФА. На нагороду

На найкращого футболіста Європи претендують гравці, які провели минулий сезон в європейському клубі. Враховуються матчі за клуб і збірну на внутрішній і міжнародній аренах, тоді як національність футболістів значення не має.

У фінальну трійку кандидатів потрапили футболісти, які набрали найбільшу кількість голосів тренерів і журналістів. Тренери не могли голосувати за гравця своєї команди.

Інші футболісти в топ-10:

4: Лука Модріч (Хорватія, «Реал")

5: Тоні Кроос (Німеччина, «Реал»)

6: Пауло Дібала (Аргентина, «Ювентус»)

7: Серхіо Рамос (Іспанія, «Реал»)

8: Кіліан Мбаппе (Франція, «Монако»)

9: Роберт Левандовський (Польща, «Баварія»)

10: Златан Ібрагімович (Швеція, МЮ)

Мессі і Роналду удостоювалися нагороди в минулому. Аргентинцеві вона вручалася за підсумками сезону 2010/11 і 2014/15, а португалець нагороджувався після сезонів 2013/14 і 2015/16.

Крім них лауреатами ставали Андрес Інієста (Іспанія, «Барселона») за сезон 2011/12 і Франк Рібері (збірна Франції, «Баварія») за сезон 2012/13. Нагорода Кращому футболісту Європи доповнює чотири нові щорічні нагороди УЄФА за позиціями за підсумками Ліги чемпіонів УЄФА. Їх отримають кращий воротар, захисник, півзахисник і нападник найпрестижнішого єврокубка сезону 2016/17.

Ці нагороди будуть вручать на жеребкуванні 24 серпня. День потому в рамках жеребкування групового етапу Ліги Європи-2017/18 буде вручена нагорода Найкращому гравцеві Ліги Європи-2016/17. Всі три кандидати - Златан Ібрагімович, Генріх Мхітарян та Поль Погба - представляють МЮ, який завоював трофей у травні.



Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: