Україна не згодна з прискореним оформленням громадянства Росії двом легкоатлетам

Україна не згодна з прискореним оформленням громадянства Росії двом легкоатлетам

Вихованці української школи легкої атлетики Анжеліка Шевченко та Георгій Биков хочуть виступати за Росію

Федерація легкої атлетики України (ФЛАУ) відповіла відмовою на прохання Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) скоротити перехідний період і дозволити вихованцям української школи легкої атлетики Анжеліці Шевченко та Георгію Бикову, які вже отримали громадянство РФ, виступати за Росію.

Про це повідомили у прес-службі Федерації легкої атлетики України.

Бігунка на середні дистанції Анжеліка Шевченко та стрибун з жердиною Георгій Биков переїхали у Санкт-Петербург. Перша вийшла заміж за російського бігуна Валентина Смирнова, Биков переїхав до Санкт-Петербурга з Донецька.

Шевченко востаннє виступала за Україну у 2012 році, а Биков - ще раніше.

ВФЛА кілька місяців тому звернулася до Федерації легкої атлетики України з проханням скоротити перехідний період і дозволити Шевченко та Бикову.

«Це питання розглядалося на останньому засіданні ради ФЛАУ, і на ньому було прийнято рішення, що ці спортсмени повинні пройти стандартну процедуру зміни спортивного громадянства», - зазначив співрозмовник агентства.

«Жодних полегшених варіантів переходу не буде, потрібно дотримуватися міжнародних правил, і три роки вони повинні провести у спортивному карантині після отримання російського громадянства», - додало джерело.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: