Українці фінішували п'ятими в естафеті на юніорському чемпіонаті світу з біатлону

Українці фінішували п'ятими в естафеті на юніорському чемпіонаті світу з біатлону

Наша команда була близькою до п'єдесталу пошани, однак підвела швидкість

У вівторок, 29 січня, в словацькому Брезно-Осрблі пройшла чоловіча естафетна гонка в межах юніорського чемпіонату світу з біатлону.

Наша команда у складі Владислава Романчича, Дмитра Грущака та Романа Боровика була близькою до перших медалей на першості, однак фінішувала на п'ятій сходинці.

Для української команди старт гонки вийшов відмінним. Владислав Романчич дуже здорово проявив себе і на трасі, і на вогневих рубежах. Обидві стрільби Влад провів, немов і не було восьми промахів двома днями раніше - сьогодні це був снайпер. Йому вистачило всього лише одного запасного патрона в лежці, а стійку Романчич і зовсім провів вище всяких похвал, пішов на дистанцію лідером, і зумів передати естафету першим з відривом в 4 і 6 секунд від завжди потужних команд Норвегії та Німеччини.

Лідерство могло стати додатковим тягарем відповідальності для Дмитра Грущака, але в реальності змусило ще більше сконцентруватися. Стріляв він більш розмірено, ніж суперники, але, на відміну від багатьох конкурентів, обійшовся без кола штрафу - лише на стійці двічі використав запасні патрони. На дистанції, правда, відіграватися не виходило - суперники були швидше, а команда Німеччини і зовсім захопила лідерство з перевагою більш ніж в півхвилини.

Фінішер нашої команди Роман Боровик прийняв естафету з викликом: сьома проміжна позиція і 13-секундна дистанція до призової трійки. Німецька команда була далеко попереду і впевнено довела гонку до перемоги, а ось боротися з іншими Роману було цілком під силу. Зумій Боровик відстріляти на лежці без промаху - йшов би в щільній групі у боротьбі за срібло і бронзу. Але точності нашому спортсмену трохи не вистачило, через що потім на трасі довелося працювати самостійно, і дистанція до подіуму почала потроху зростати.

На жаль, навіть бездоганна стрільба на стійці вже не стала порятунком: суперники не дали Роману шансів наблизитися до боротьби за медалі, і Україна фінішувала на п'ятій позиції. Проте, наша команда видала відмінну гонку, весь час була в боротьбі за високі місця, показала другу точність серед усіх учасників, використавши всього чотири запасних патрона на шість вогневих рубежів

Юніорський чемпіонат світу з біатлону

Брезно-Осрблі, Словаччина

Естафета (юніори)

1. Німеччина (0 + 4) - 1:01:50,6
2. Словенія (1 + 9) +40,9
3. Італія (0 + 5) +41,3
4. Казахстан (0 + 3) +41,5
5. Україна (0 + 4) +1:31,8
6. Норвегія (1 + 9) +1:47,3

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: