Українських спортсменів позбавлятимуть стипендій за допінг і виступи під чужим прапором

Українських спортсменів позбавлятимуть стипендій за допінг і виступи під чужим прапором

Відповідний указ з’явився на сайті президента України

Українським призерам і чемпіонам Олімпіад не виплачуватимуть державні стипендії у разі порушення антидопінгового законодавства та виступів за інші країни.

Президент України Петро Порошенко вніс декілька змін до положень про державні стипендії чемпіонам і призерам Олімпійських, Паралімпійських і Дефлімпійських ігор.

Відповідний указ з’явився на сайті глави держави.

Призерам Олімпіад, які проживають в Україні, але виступали під іншим прапором на міжнародних змаганнях, а також спортсменам, викритим у вживанні допінгу, державні стипендії не нараховуватимуть.

Скасування або відновлення нарахувань стипендій відбуватиметься за рішенням Міністерства молоді та спорту України, якому подання вноситимуть національні спортивні федерації та Національний комітет спорту інвалідів України.

Указ набував чинності з моменту опублікування.

Нагадаємо, міністр молоді та спорту Ігор Жданов торік заявив, що з 2018 року паралімпійці отримуватимуть такі ж призові виплати від держави, як і призери Олімпіади.

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет може заборонити Росії виконувати свій гімн і брати участь у церемонії відкриття Олімпійських ігор 2018 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: