Уперше в історії: Команда Формули-1 запросила українця

Уперше в історії: Команда Формули-1 запросила українця
Фото: Бондарев/Facebook

Williams Racing заснувала свою гоночну академію для розвитку молодих спортсменів у автоспорті

Український 14-річний картингіст Олександр Бондарев приєднався до професійної гоночної академії Williams Racing та може стати першим в історії українським пілотом у Формулі-1. Про це повідомив спортивний директор Williams Racing Свен Смітс.

«Ми раді повідомити, що Олександр приєднався до Гоночної академії Williams. Він – цінний молодий талант, за яким ми спостерігали певний час. У свої 14 років він уже має кілька виняткових досягнень, зокрема перемогу на Чемпіонаті Європи FIA-CIK у 2023 році. Олександр продемонстрував великий потенціал у ранньому віці, і ми з нетерпінням чекаємо на можливість підтримати його розвиток, поки він продовжує свій шлях у картингу», - йдеться у повідомлення.

Свою участь також прокоментував і сам картингіст Олександр Бондарев.

«Маю честь приєднатися до Гоночної академії Williams. Williams Racing – одна з найвідоміших команд в автоспорті, яка об’єднує найкращих пілотів у спортивних перегонах. Для мене честь отримати шанс стати частиною цієї історії. З п’яти років, коли я почав займатися картингом, я мріяв про Формулу-1. У мене, звичайно, попереду ще довгий шлях, але це величезний крок. Завжди знав, що участь у програмі для молодих пілотів Формули-1 має вирішальне значення, і я наполегливо працюватиму, щоб виправдати довіру, яку Джеймс і Свен виявили мені», – написав Бондарев у Facebook.

Williams Racing – незалежна британська команда Формули-1, заснована у 1970-х роках, яка має свою історію створення та зробила значний внесок у розвиток автоспорту. Люди світового класу Williams є його найважливішим активом. У складі команди багато легенд Формули-1, у тому числі пілоти, що вигравали чемпіонат світу. Найвідоміші – Айртон Сенна, Ален Прост, Найджел Менселл, Деймон Хілл, Алан Джонс, Кейо Росберг, Нельсон Піке та інші. Команда також стала девʼятиразовим переможцем «Кубка конструкторів».

Williams Racing заснувала свою гоночну академію для розвитку молодих спортсменів у автоспорті, кінцевою метою якого є місце гонщика у Формулі-1. Серед нещодавніх випускників академії – Логан Сарджент, який дебютував у Формулі-1 цього сезону.

Раніше повідомлялося, що 14-річний українець вперше здобув титул чемпіона Європи з картингу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: