У Бірмінгемі українка зробила собі подарунок на день народження

У Бірмінгемі українка зробила собі подарунок на день народження

Ольга Саладуха покращила особистий рекорд сезону.

Зоряна українська стрибунка потрійним Ольга Саладуха  покращила свій кращий результат сезону на шостому етапі Діамантової Ліги. Змагання проходять на Alexandr Stadium в Бірмінгемі, Велика Британія.

На своєму третьому змаганні після важкої травми спини титулована українка в третій спробі показала 14 м 40 см, поліпшивши попередній показник - він становив 14 м 18 см. Таким чином, Ольга зробила собі подарунок на день народження, який святкувала напередодні старту, 4 червня.

Цей результат дозволив Саладусі посісти третє місце на турнірі - хоча після двох перших спроб ситуація була дуже складна. Саладуха зробила два заступи - вочевидь, через складний вітер, який був дуже сильний і іноді міняв напрямок. Утім, третя спроба вийшла результативною, Ольга піднялася на третє місце і змогла продовжити боротьбу в топ-четвірці, яка, за новими правилами Діамантової Ліги, формується в горизонтальних стрибках після трьох спроб.

Наступні два стрибки Оля знову завалила, намагаючись поліпшити результат, а в останній шостий виконала стрибок на 14-18.

Виграла турнір олімпійська чемпіонка Лондона-2012 Ольга Рипакова з Казахстану - в останній спробі вона вирвала перемогу в головної фаворитки мирового потрійного стрибка Катрін Ібарген з Колумбії. Рипакова стрибнула на 14 м 61 см, а колумбійка, у якій був результат 14-56, не змогла його поліпшити.

Для Саладухи це перше призове місце в Діамантовій Лізі, яку вона виграда в 2011 році. На попередньому етапі, в четвер, 2 червня, в Римі, Ольга була шостою, а за тиждень з невеликим до цього виграла Кубок України з однаковим результатом 14-18.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: