В Україні вперше пройде чемпіонат Європи з регбі-7 серед жінок у дивізіоні А

В Україні вперше пройде чемпіонат Європи з регбі-7 серед жінок у дивізіоні А
Ігор Жданов

Матчі будуть проходити в Дніпрі на стадіоні «Метеор»

Вже 23 червня Україна вперше прийматиме континентальну першість серед жіночих команд з регбі-7.

Про це під час прес-конференції, що пройшла 21 червня, повідомив Міністр молоді та спорту Ігор Жданов:

«Для нас це велика спортивна подія, яка відбудеться в країні. У 2009 році Міжнародним олімпійським комітетом було прийнято рішення про визнання регбі-7 олімпійським видом спорту. У 2016-му році команди з різних країн світу вперше взяли участь в Олімпійських іграх. І ось вперше в Україні проходитиме чемпіонат Європи з регбі-7 серед 12 жіночих команд», - повідомив він.

Місцем проведення цієї події в світі олімпійського спорту стало місто Дніпро.

За словами Міністра - це місто має добре розвинуту спортивну інфраструктуру, а також ставало центром для проведення континентальних змагань з регбі.

Вже за кілька днів на спортивній арені «Метеор» зустрінуться кращі європейські регбійні жіночі збірні, які представляють Нідерланди, Швецію, Швейцарію, Чехію, Угорщину, Фінляндію, Норвегію, Латвію, Ізраїль, Австрію, Румунію та Україну.

Протягом двох днів команди право наступного 2019 року виступати у складі найсильніших команд Європи – дивізіоні GRANDPRIXSERIES.

«Після початку агресії Росії проти України, незважаючи на деякий скептицизм окремих закордонних колег, країна вже успішно прийняла низку чемпіонатів не лише континентального, а й світового рівня. Це чемпіонати Європи з боксу та стрибків у воду, чемпіонати світу серед дорослих та юніорів з хокею, фінал Ліги Чемпіонів УЄФА та інш. Їх належну організацію, а також забезпечення рівня безпеки високого оцінили міжнародні спортивні представництва», - наголосив Ігор Жданов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: