За підсумками другої хвилі повторних оглядів на допінгу попалися 45 атлетів

МОК після 21 серпня назве спортсменів, чиї допінг-проби з ОІ-2008 і 2012 дали позитивний результат.

Міжнародний олімпійський комітет назве імена спортсменів, чиї допінг-проби з Олімпійських ігор-2008 і 2012 років виявили вміст заборонених речовин після другої хвилі повторного огляду, проте станеться це лише після закінчення Олімпіади в Ріо-де-Жанейро, яка пройде з 5 по 21 серпня.

"Питання про санкції до спортсменів буде розглянуто пізніше. Зараз наша мета полягає в тому, щоб не допустити замішаних в цьому до Ігор в Ріо", – цитує ТАСС заяву прес-секретаря МОК Марка Адамса.

У перших двох хвилях повторних оглядів в цілому було відпрацьовано тисяча двісті сорок три допінг-проби. У першій хвилі повторних оглядів Пекіна-2008 в мережі борців з допінгом попалися 30 атлетів, а в Лондоні-2012 – 23 атлета.

МОК зазначав, що не може дати більш детальну інформацію "з юридичних причин".

За підсумками другої хвилі повторних оглядів новітніми методами борцями з допінгом було виявлено 30 "несприятливих" проб олімпійців восьмирічної давності і ще 15 – чотирирічної.

З урахуванням останніх результатів, загальна кількість спортсменів, проби яких дали позитивний результат на заборонені речовини з першої і другої хвилі реаналізів, до 98. Третя і четверта хвилі, як очікується, буде взята після закінчення Олімпійських ігор 2016 року Ріо.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: