Збірна України з фехтування повертається з двома медалями з чемпіонату Європи

Збірна України з фехтування повертається з двома медалями з чемпіонату Європи
Андрій Ягодка. Фото fie.org

В останній день змагань українцям не вдалося дістатися до нагород

Збірна України з фехтування на шпагах у складі Богдана Нікішина, Романа Свичкаря, Володимира Станкевича й Ігоря Рейзліна завершила виступ на п'ятому місці на чемпіонаті Європі у сербському Нові-Сад.

Про це повідомляє офіційний сайт Національної федерації фехтування України.

В 1/8 фіналу українська команда перемогла іспанців (45:39), а у наступному раунді зазнала прикрої поразки від італійців. За рівного рахунку – 15:15 – Марко Фікера за одну секунду до кінця зустрічі завдав уколу Нікішину.

Богдану ж не вистачило часу, щоб відновити статус-кво у поєдинку, і українці поступилися з мінімальним відставанням – 15:16.

Опісля українські фехтувальники могли претендувати лише на 5-8 місця. Спочатку Станкевич, Рейзлін, Свичкар і Нікішин виграли в Ізраїлю (45:30), а у протистоянні за п'яту сходинку підсумкового заліку обіграли естонців (45:33).

Водночас, українські рапіристки Катерина Ченцова, Анна Тараненко, Анастасія Московська й Олександра Сенюта стали сьомими у командній першості.

В 1/8 фіналу українки не зазнали проблем зі шведками, обігравши суперниць з рахунком 45:21, однак у наступному поєдинку вийшли на лідерів посіву італійок і програли 26:45.

У боротьбі за 5-8 позиції Ченцова, Тараненко, Московська та Сенюта спочатку поступилися угоркам (34:45), а у бою за сьоме місце виявилися сильнішими за іспанок (45:39).

Чемпіонат Європи , таким чином, завершився.

Збірна України здобула дві нагороди – Богдан Нікішин виграв бронзу в індивідуальному турнірі шпажистів, а жіноча збірна стала срібним призером у командному турнірі шаблісток.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: