Збірні України та Росії розведуть у кваліфікації на жіночий чемпіонат Європи

Збірні України та Росії розведуть у кваліфікації на жіночий чемпіонат Європи

Українські футзалістки зможуть зіграти з росіянками хіба у фінальній частині

Минулого року УЄФА оголосив про заснування першого офіційного футзального турніру для жіночих збірних.

Фінальна стадія за участю чотирьох команд буде проводитися кожні два роки, інформує офіційний сайт Федерації футболу України.

Перший розіграш відбудеться у лютому 2019 року на майданчику однієї з чотирьох команд, що потраплять до фінальної частини.

Згідно з форматом відбірного турніру, 21-26 серпня 10 збірних візьмуть участь у попередньому раунді. Це команди зі Словаччини, Білорусі, Нідерландів, Бельгії, Фінляндії, Молдови, Швеції, Вірменії, Північної Ірландії та Литви.

Збірні, що посідають 13 перших позицій у футзальному рейтингу УЄФА, у тому числі й команда України, отримають автоматичний пропуск до основного раунду відбору, де змагання проходитимуть у форматі міні-турнірів.

Причому українки прийматимуть одну з груп цього етапу на своєму майданчику.

Три переможці груп попереднього раунду приєднаються до 13-ти топ-збірних в основному раунді. Там боротьба у чотирьох квартетах відбудеться з 11-16 вересня. Після цього чотири переможці груп вийдуть до фінальної стадії, матчі якої заплановано на 14-17 лютого 2019 року.

Путівки до основного раунду, крім України, також отримали Іспанія, Португалія, Казахстан, Італія, Сербія, Словенія, Хорватія, Угорщина, Чехія, Румунія, Польща та Росія.

Згідно з рішенням Виконавчого комітету УЄФА, Україна та Росія не будуть грати в одній групі, якщо їх зведе жереб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: