Збірну Іспанії можуть відсторонити від ЧС-2018

Збірну Іспанії можуть відсторонити від ЧС-2018

Збірна Іспанії може не зіграти на Чемпіонаті світу в Росії через дискваліфікацію від ФІФА

Міжнародна федерація може не допустити збірну Іспанії на ЧС-2018, якщо в Прімері приймуть рішення виключити «Барселону» та інші каталонські клуби («Еспаньйол», «Жирона») з чемпіонату.

Таке рішення Ла Ліга може прийняти за результатами референдуму за незалежність Каталонії, інформує Marca.

ФІФА вважатиме такий крок втручанням держави у справи футбольної Федерації Іспанії. За умовами дискваліфікації, Іспанія не зможе грати в офіційних матчах під егідою ФІФА

Поки що ФІФА офіційно відмовилась коментувати ситуацію.

Деякі функціонери навіть погрожували клубам виключенням із Ла Ліги в разі відокремлення від Іспанії, а міністр спорту запевняв, що «Барселона», «Жирона» і «Еспаньол» можуть спокійно перебратися в АПЛ або Лігу 1.

Іспанські ЗМІ зараз попереджають свою Федерацію футболу, що ФІФА буде мати всі повноваження для виключення збірної Іспанії зі складу учасників чемпіонату світу 2018 року в тому випадку, якщо Федерація заборонить клубу Каталонії брати участь в чемпіонаті Іспанії.

Нагадаємо, у неділю, 1 жовтня, влада Каталонії проводить референдум за незалежність від Іспанії. Офіційний Мадрид називає цей захід незаконним та не збирається визнавати його результатів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: