ЗМІ: Гроші українських футбольних клубів спустили на корупційний проект

ЗМІ: Гроші українських футбольних клубів спустили на корупційний проект
Григорій Суркіс

Григорій Суркіс керував ФФУ, коли УЄФА виділила українським клубам «платежі солідарності» на загальну суму в 2 млн євро

Українські футбольні клуби в примусовому порядку позбавили 2 млн євро, виділених їм УЄФА. Гроші були витрачені колишнім керівництвом ФФУ на проект навчально-тренувальної бази для національних збірних, яка так і не був побудований. Про це йдеться в публікації журналістів інтернет-видання ProsportUA.

У період з сезону 2000-2001 років до сезону 2003-2004 років УЄФА виділила українським клубам «платежі солідарності» на загальну суму в 2 млн євро. Ці гроші клуби передали - нібито добровільно - Федерації футболу України, якій тоді керували Григорій Суркіс та Олександр Бандурко. Гроші мали піти на будівництво під Києвом тренувальної бази для національних збірних - цією базою клуби могли б згодом користуватися, щоб проводити збори. Але гроші, взяті у клубів, пішли в нікуди - в 2010 році від будівництва бази відмовилися. Засоби клубам, зрозуміло, ніхто не повернув.

Тепер українські клуби позбулися своїх законних грошей, які могли б бути витрачені на розвиток інфраструктури для дитячих команд; УЄФА вимагає звіт за розтрачені кошти. Нове керівництво ФФУ ініціювало розслідування щодо ділянки в селі Гореничі, де Суркіс і Бандурко нібито будували базу - і вже з'ясувалося, що там немає нічого, крім рожевого забору, а сама ділянка навіть не належить ФФУ, повідомляє інтернет-видання ProsportUA.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: