Богомолець розповіла, що треба зробити для поліпшення медицини

Богомолець розповіла, що треба зробити для поліпшення медицини
Ольга Богомолець

Немає нічого дорожчого, ніж людський потенціал українців, впевнена Богомолець

Для того щоб поліпшити ситуацію у медичній сфері, необхідно побороти корупцію, стабілізувати економічний стан країни та ухвалити закон про загальнообов’язкове державне медичне страхування. Про це заявила народний депутат України та голова парламентського комітету з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець в ефірі програми «Паралелі» на телеканалі «Правда тут».

«В законодавстві у нас прописано, що з тих податків, які ми з вами платимо, держава має виділити фіксований відсоток на охорону нашого з вами здоров’я. Це має бути як мінімум 5%. Але поступово ми маємо довести цю цифру до 10%. Немає нічого дорожчого, ніж людський потенціал українців. Це моя мета, і я точно знаю, що потрібно зробити», – зазначила парламентарій.
Вона наголосила, що без позитивних змін в економічній ситуації та без ефективної боротьби з корупцією розв’язати питання відновлення української медицини не вдасться.

«Без розвитку економіки та без боротьби з корупцією неможливо змінити ситуацію в медичній сфері. Сьогодні люди, наділені владою, відірвані від того, що відбувається на землі. Вони відмежувались 4-метровими парканами, вони закрилися тонованим склом автомобілів, вони спілкуються з обмеженим колом людей. Вони не бачать, як живуть люди, вони не бачать як люди помирають, бо не мають можливості купити ліки», – вважає політик.

Народний депутат також додала, що нинішнє керівництво країни відстоює інтереси не українського народу, а міжнародних кредиторів.

«У владі сьогодні люди, мета яких просто руйнувати систему, а не рятувати людський потенціал. При владі люди, які не мають серця та душі, чиї задачі – виконувати завдання міжнародних кредиторів. Зобов’язання ж їхнє перед міжнародними кредиторами полягає в тому, що лікарень має стати менше, лікарів – менше, буцімто тоді й навантаження на пенсійний фонд стане менше. Це вони називають реформами», – підсумувала Богомолець.

Як повідомлялося, Богомолець заявила, що без загальнообов’язкового медстрахування реформа не відбудеться.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: