Ленін і колода. Балет. Відео

Ленін і колода. Балет. Відео
На відео зображуються танцівниці в образі робітниць, а на їх фоні вигинається Володимир Ульянов-Ленін

У соцмережах шириться відео балету про Леніна з колодою. На відео зображуються танцівниці в образі робітниць, а на їх фоні вигинається Володимир Ульянов-Ленін. Далі лідер російських більшовиків танцює з парубками, після чого заходить у ліву кулісу, і вибігає звідки з колодою на плечі. Стрибаючи, Ленін швидко проноситься на очах у глядачів у протилежну кулісу. Такі дії танцюриста викликали в присутніх оплески.

Цим відео користувачі соцмереж ілюструють пропозицію російських комуністів про створення у Большому театрі балету про Леніна до сторіччя революції 1917 року. Такий крок комуністи запропонували у зв’язку з відміною у Большому театрі балету про танцівника Рудольфа Нурєєва, який 1961 року не повернувся до СРСР після закордонних гастролей.

Саме ж відео виявилось фрагментом постановки Державного академічного театру танців Республіки Казахстан від 2013 року. Автором балету є керівник цього театру Булат Аюханов. У ньому показано історію казахської сім’ї, що пережила всі трагедії XX ст. Аюханов заявив, що образ Леніна публіка сприймає із задоволенням, додавши, що для нього не проблема показати на сцені навіть «дупу з вухами».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: