Митці та політики на прощанні з Іваном Драчем: Найцінніший його твір – незалежність України

Митці та політики на прощанні з Іваном Драчем: Найцінніший його твір – незалежність України
Церемонія прощання з Іваном Драчем

Провести в останню путь відомого письменника і Героя України прийшли близькі та рідні, а також багато українських політиків

У Володимирському соборі Києва попрощалися із поетом, драматургом і першим головою Народного руху Іваном Драчем. Він помер напередодні від тяжкої хвороби у віці 81 року. Поховали поета на Київщині у рідних Теліжинцях поруч із сином, як і заповідав Іван Драч.

Провести в останню путь відомого письменника і Героя України прийшли близькі та рідні, а також багато українських політиків, серед яких президент, прем'єр-міністр та соратники Драча по Народному руху України.

«Сьогодні дуже важкий день. Україна прощається із великим своїм сином – Іваном Драчем. Це є мислитель, філософ, поет, душа нашого народу, шістдесятник, який наприкінці 80-х – на початку 90-х років на певний час залишив творчість, щоб створити найбільший свій твір. Цей твір називається незалежність України. Перший голова «Народного руху», політичної сили, яка творила незалежність, великий мій друг. Сьогодні вся Україна у жалобі за своїм великим сином. Хай Господь пошле йому Царство Небесне», – зазначив після церемонії прощання Петро Порошенко. 

Дивіться також: Остання путь патріарха Народного руху. Церемонія прощання з Іваном Драчем (фоторепортаж)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: