Президент і перша леді попрощались з Іваном Драчем

Президент і перша леді попрощались з Іваном Драчем
Петро і Марина Порошенки на церемонії прощання з Іваном драчем
Фото: Главком

Іван Драч помер на 82-му році життя після тяжкої хвороби

Президент України Петро Порошенко разом з дружиною Мариною прийшли на церемонію прощання з поетом, політиком та громадським діячем Іваном Драчем.

Церемонія прощання відбулася сьогодні, 21 червня, у Володимирському соборі у Києві.

«Сьогодні дуже важкий день. Україна прощається із великим своїм сином – Іваном Драчем. Це є мислитель, філософ, поет, душа нашого народу, шістдесятник, який наприкінці 80-х – на початку 90-х років на певний час залишив творчість, щоб створити найбільший свій твір. Цей твір називається незалежність України. Перший голова «Народного руху», політичної сили, яка творила незалежність, великий мій друг. Сьогодні вся Україна скорбить за своїм великим сином. Хай Господь пошле йому Царство Небесне», – зазначив після церемонії прощання Петро Порошенко.

Як повідомив кореспондент «Главкому», з 10 години провести в останню путь відомого письменника і Героя України прийшли передусім близькі та рідні, а також багато українських політиків, серед яких президент і прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

35859302_1746117175477378_8007184010415439872_n_01

Нагадаємо, 19 червня у Феофанії після важкої хвороби помер український поет і кіносценарист Іван Драч. За заповітом його поховають у рідному селі Теліжинці, поруч з могилою його сина Максима. 

Іван Федорович Драч - український політик, поет, прозаїк, драматург, критик часів радянської епохи. Народився 17 жовтня 1936 року в селі Теліжинці, Україна. У роки СРСР був пов'язаний з українськими дисидентами.

Разом з В'ячеславом Чорноволом, Михайлом Горинем та іншими видатними українськими дисидентами Іван Драч створив в 1989 році Народний рух України (НРУ) - першу офіційну українську антирадянську організацію.

Тричі обирався до Верховної Ради України. У 2006 році йому було присвоєно звання Героя України – «за самовіддане служіння українському народові, втілене в поетичному слові та відстоюванні ідеалів свободи та демократії».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: