Постійно читав: односельці Епіфанія розповіли про його дитинство

Постійно читав: односельці Епіфанія розповіли про його дитинство

Сусіди митрополита розповіли, що знають його змалку

Сергій Думенко (митрополит Епіфаній), якого вчора обрали главою Української помісної православної церкви, виріс у скромному будинку в селі Стара Жадова Сторожинецького Чернівецької області

Сусіди митрополита розповіли, що знають його змалку. Він у дитинстві дуже любив читати - з книжкою проводив увесь час.

Він виріс на одному з подвір’їв із новим будинком, адже стару хату змило повінню десять років тому. Удома нікого не було – мати митрополита поїхала до Києва підтримати сина, двоє молодших братів працюють за кордоном. Сільську школу майбутній очільник української церкви закінчив на відмінно. У селі кажуть – хлопець любив читати, не розставався з книгою навіть коли йшов пасти корів і щонеділі до церкви.

«Як учень – неординарний, дуже цікавий. Цікавився книжками, духовністю», - розповіла вчителька Ольга Шимкович.

Хлопець вирішив стати священиком ще в школі.

«Він уже вирішив, коли ми були в 11 класі, що він буде йти вступати на священика. Він нам говорив», - додала Марина Мазур, однокласниця.

За церковною кар’єрою митрополита сусідка Ольга Поляк стежить із самого початку. Каже – вчора ніхто в селі не міг повірити, що сусідський хлопчина стане очільником української церкви, аж поки не побачили його на сцені.

У селі впевнені, незважаючи на те, що посада очільника Української помісної церкви дуже відповідальна, митрополит Епіфаній упорається.

«Мені здається, що він на своєму місці. І він знає, що має робити на цьому посту», - сказала Ольга Шимкович, вчителька. 

Нагадаємо, 15 грудня на Об’єднавчому соборі у Києві обрали голову єдиної Української православної церкви, ним став єпископ Української православної церкви Київського патріархату Епіфаній.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: