Працівниці Луцького зоопарку виходили тигреня, від якого відмовилася мати

Працівниці Луцького зоопарку виходили тигреня, від якого відмовилася мати
Тигренятко Триша жвава і має добрий апетит
Фото: Луцький Зоопарк / Facebook

Тигреняті на ім'я Триша вже два місяці

У луцькому зоопарку рятують новонароджене тигреня, від якого відмовилася його мати. На третій день після появи дитинчати – тигриця припинила годувати малечу. Замерзлу і голодну новонароджену хижачку з вольєра забрали.

Попри те, що в луцькому звіринці дотепер не з'являлися на світ великі кішки – тигреня працівникам вдалося виходити.

Тигреняті на ім'я Триша вже два місяці. Вона жвава і має добрий апетит. Хоча у перші дні після народження могла загинути від голоду. Мати-тигриця відмовилася від свого первістка.

«Якщо перші дві доби малеча тихенько спала, то вже на третю добу вона, вочевидь, перестала її годувати. І вона, звичайно, кричала маленька, привертала до себе увагу і це був одним із показників, що вона її перестала годувати. Тому треба було рятувати ситуацію», – згадує директор Луцького зоопарку Людмила Денисенко.

Нині за Тришею доглядають четверо працівників звіринця. На ніч тварину по черзі забирають додому, бо і вночі її треба годувати.

«Це і невиспані ночі, кожних дві години годування, не спиш навіть. Встаєш, переживаєш, як вона себе почуває, дивишся. І зранку на роботу з нею їдеш», – пояснює працівниця зоопарку Олена Самчук.

Для відвідувачів Триша – справжня місцева зірка. Від охочих погладити та сфотографувати її – немає відбою.

У зоопарку не втрачають надії, що тигриця все ж прийме своє потомство. Тож щодня приносять до неї Тришу. Окремого пристосованого вольєра для тигреняти у звіринці немає. Якщо дорослі тигри її не визнають, то малу хижачку доведеться віддати до іншого зоопарку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: