Шведська компанія створила газовий балончик, що кличе на допомогу після застосування

Шведська компанія створила газовий балончик, що кличе на допомогу після застосування

Розпорошення балончика супроводжується сиреною гучністю в 130 децибел

Перцевий (або газові) балончики часто застосовують як нелетальної засіб самооборони

Шведська компанія Plegium представила розумний перцевий балончик, який синхронізується зі смартфоном і відправляє повідомлення, заповнивши контактну форму в разі, якщо перцевим спреєм скористалися. Засіб самооборони додатково оснащено сиреною і світлодіодами, балончик був представлений на виставці CES 2019, повідомляє New Atlas.

Перцевий (або газові) балончики часто застосовують як нелетальної засіб самооборони: сльозоточиві аерозолі, які вони розпорошують, можуть ненадовго затримати порушника, надаючи жертві час для того, щоб втекти або покликати на допомогу. Проте, такий засіб не знешкоджує супротивника повністю, залишаючи йому шанс атакувати, якщо людина забариться або спрей не потрапить в обличчя нападнику.

Шведський стартап Plegium вирішив цю проблему за допомогою перцевого балончика, який оснащений Bluetooth: його можна синхронізувати з додатком-компаньйоном, який при застосуванні спрею відправляє повідомлення про те, що трапилося, а також місце події на Google Картах. Балончик контактує не з правоохоронними органами, а з екстреним контактом користувача - його дані власник балончика повинен ввести при налаштуванні програми: заповнивши контактну форму також може вступити заздалегідь записаний дзвінок. Передбачається, що після отримання сигналу екстрений контакт користувача балончика або прийде на допомогу самостійно, або викличе правоохоронні органи на місце події.

Крім системи сповіщення розпорошення балончика також супроводжується сиреною гучністю в 130 децибел, а в сам пристрій вбудовано блимаючи світлодіоди, які можуть допомогти користувачеві прицілитися в темряві і дезорієнтувати правопорушника. Балончик оснащений батареєю, яка підтримує роботу пристрою протягом чотирьох років без підзарядки, а вистачає його приблизно на десять застосувань (дальність розпилення до трьох метрів): на сайті компанії повідомляється, що каністра зі спреєм не підлягає заміні (корпус балончика не відкривається), так як процес може бути небезпечним. Також для безпеки корпус балончика оснащений спеціальним клапаном, який запобігає випадкове натискання на кнопку розпилення.

Для країн, де застосування перцевого спрею заборонено, компанія поставляє версії з іншими аерозолями (наприклад, для жителів Швеції, Норвегії та Фінляндії в ємності замість перцевого спрею використовується ментоловий). Коштує один балончик 69,95 євро. Версія без Bluetooth (не дозволяє надсилати повідомлення, заповнивши контактну форму) обійдеться в два рази дешевше.

У листопаді американська компанія Axon представила подібну технологію: їх тазер після пострілу викликає поліцію на місце події.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: