Створено робота для збирання суниць (відео)

Створено робота для збирання суниць (відео)
Ціна робота поки невідома

Агробот - автономний робот із застосуванням штучного інтелекту для прибирання суниці

Автономний робот для прибирання суниці під назвою Агробот (Agrobot) покликаний змінити сільськогосподарське виробництво. У роботі цієї машини застосовується штучний інтелект, а також безліч складних технічних рішень, інформує «Апк Інформ».

Машина використовує глибоке навчання, щоб визначити оптимальний момент збирання кожної ягоди. У ній застосовується до 24 роботизованих маніпуляторів, які захоплюють і зрізають ягоди згідно з параметрами якості, заданими фермером.

Агробот використовує тривимірний сенсорний сканер з датчиками ближнього світла і інфрачервоного світла, що дозволяє оцінити забарвлення кожної ягоди і ступінь її стиглості.

Агробот працює на платформі NVIDIA Jetson, і оцінює кожну окрему ягоду з використанням семантичної сегментації. Цей метод використовує нейронну мережу, щоб класифікувати кожен піксель вхідного зображення, чи належить він класу «суниця». Однак у випадках, коли два або кілька зображень ягід накладаються одне на одне, семантична сегментація виявляється недостатньою, тому творці Агробота розглядають можливість розширення своєї системи для забезпечення сегментації примірників, де кожна ягода унікальна.

Поки не повідомляється, коли цей робот з'явиться на ринку і яка може бути його орієнтовна ціна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: