У США відбувся похорон Мохаммеда Алі

У США відбувся похорон Мохаммеда Алі

Мохаммед Алі останні 32 роки страждав від хвороби Паркінсона. Він помер 3 червня на 75-му році життя.

У США відбувся похорон знаменитого боксера Мохаммеда Алі. За свою кар'єру він провів 61 бій, здобувши 56 перемог. На жалобній церемонії, що пройшла в його рідному місті Луїсвілль, штат Кентуккі, зібралося кілька тисяч осіб, серед яких відомі діячі політики, спорту і культури.

Тут виступила вдова боксера Лонні Алі: «Він хотів, щоб його життя і смерть чогось навчила молодь, його країну і весь світ. По суті, він хотів, щоб ми нагадали тим, хто страждають, що він дивився в обличчя несправедливості, що він ріс за часів сегрегації, і що на початку свого життя, він не був вільний стати тим, ким йому хотілося ».

На похоронах був присутній актор Вілл Сміт, який зіграв роль спортсмена в кіно, а також колишній президент США Білл Клінтон, який поставив Мохаммеда Алі в приклад молоді: «Я думаю, що ще будучи дуже молодим, він вирішив написати свою власну історію життя. Сподіваюся, що таке ж рішення приймуть і присутня тут молоді люди. Нехай Господь благословить тебе бог, мій друг, спочивай з миром ».

Траурний кортеж з 17 машин проїхав по місцях, пов'язаних з життям боксера. Тисячі людей вишикувалися на вулицях, щоб з ним попрощатися. Вони скандували ім'я Алі і обсипали квітами машину з труною.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: