Військовий парад до 100-річчя проголошення незалежності Латвії (відео)

Військовий парад до 100-річчя проголошення незалежності Латвії (відео)
У параді брали участь військові Латвії та союзників по НАТО
Фото: Leta

У параді взяли участь понад 1700 військовослужбовців

У військовому параді, присвяченому 100-річчю проголошення незалежності Латвії, взяли участь понад 1700 військовослужбовців, поліцейських, прикордонників, пожежників, а також представники військ НАТО, танки, літаки і вертольоти.

Військовий парад відкрили військовослужбовці 36-го батальйону бойової підтримки Земессардзе, яким в цьому році довірено нести прапор латвійської армії. З прапорами своїх країн в параді візьмуть участь представники армій союзників Латвії по НАТО з Албанії, Канади, Хорватії, Чехії, Данії, Німеччини, Естонії, Фінляндії, Великобританії, Італії, Литви, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Румунії, Словаччини, Словенії, Іспанії , Швеції та США.

Завершила парад демонстрація озброєння, техніки і транспорту латвійської армії і армій союзників, поліції, прикордонної охорони і пожежно-рятувальної служби.

По набережній 11 листопада вперше проїхали іспанські танки Leopard і бойові машини піхоти Pizarro, італійські бронемашини Freccia, канадські бронемашини LAV, а також військова техніка Чехії, Словаччини, Словенії та Албанії. Вперше на військовому параді можна було побачити і американську ракетну систему Patriot.

Командував парадом командувач Земессардзе бригадний генерал Айнар Озоліньш. Приймали парад президент Раймонд Вейоніс, міністр оборони Раймонд Раймондс Берґманіс і командувач збройними силами Леонід Калниньш. На параді були присутні високі гості, в тому числі президент Естонії Керсті Кальюлайд, президент Фінляндії Саулі Нііністьо, президент Ісландії Гвюдні Йоуханнессон, інші офіційні особи та представники збройних сил країн Європи і США. Президент Литви Даля Грібаускайте не змогла потрапити на урочистості через поломку літака.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: