Як село на Буковині приєднувалося до Православної церкви України (відео зборів)

Як село на Буковині приєднувалося до Православної церкви України (відео зборів)

Воістину маленьке село, а приклад для інших — великий

Церковну громаду села Боянчук на Буковині можна з упевненістю назвати взірцем для інших населених пунктів України.

Збори відбувалися у невеличкому сільському клубі, але вщент заповненому молодими та поважного віку людьми, які діяли відповідно до чинного законодавства. Відкрив зібрання староста церкви Василь Павлюк, його ж обрали головою, а секретарем Марію Делікатну.



Поважаючи свого священика о.Федора храму Свято-Різдва Пресвятої Богородиці, надали йому першому слово.

Священик сказав, що не служитиме в храмі, якщо відбудуться зміни і просив парафіян нікуди не переходити, а залишатися в УПЦ МП, бо, мовляв, Православна церква в Україні є не канонічною, тому вона (ПЦУ) не приведе її прихожан у вічність…

Незважаючи на такі погрози, люди все одно пропонували о.Федору залишитися і правити тут, але як у помісній церкві України.

На великому позитиві та з оптимізмом всі слухали виступаючих односельчан, які щиро висловлювали свої думки щодо переходу під юрисдикцію Православної Церкви в Україні, наводячи переконливі аргументи:

  • молитися рідною мовою,
  • не славити в своїй церкві Путіна та Кирила,
  • натомість молитися за Україну, за наших захисників.

Їх намагалися зупинити 7 священиків УПЦ МП, які приїхали до Боянчука.

Варто зазначити, що представники єпархії УПЦ МП ображали не тільки українську владу, але й священиків УПЦ (КП), а також звинувачувати парафіян у тому, що Господь карає тих людей, котрі міняють віру що, звісно, обурило православних християн.

Всі жителі Боянчука доволі мудро, толерантно, культурно і водночас наполегливо давали зрозуміти, що вони своєї думки не поміняють, бо живуть в Україні і хочуть мати справжню Українську православну Церкву. Зрештою, вони це бажання підтвердили своїм голосуванням.

Із 168 зареєстрованих на збори, за приєднання до Православної Церкви в Україні проголосувало 177 (не всі встигли прийти до початку зборів), а проти — 8.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: