Зізнання терористів «ДНР»: російське керівництво ставиться до нас, як до тварин

Зізнання терористів «ДНР»: російське керівництво ставиться до нас, як до тварин

Бойовики розповіли, що російське керівництво постійно їх обманює

Вісім бойовиків терористичної організації «ДНР», затримані українськими військовими під Маріуполем, розповіли працівникам Служби безпеки України, що вони - мешканці Донеччини і приєдналися до терористів з метою підзаробити. 

Їм обіцяли зарплату у 15 тисяч російських рублів. До одного з угруповань їх відібрав ватажок – громадянин Росї на прізвисько «Шаман». При «Шамані» постійно знаходиться радник – кадровий російський військовий. Командир підрозділу, де перебували затримані, росіянин «Льоха Пітерський», майор російської поліції, є досвід бойових дій у Чечні.

Відповідно до завдання російських кураторів, поблизу н.п. Ленінське бойовики спостерігали за особовим складом, технікою та переміщенням підрозділів Збройних сил України для підготовки провокацій проти української армії. Вони намагалися замінувати територію поблизу н.п. Широкине протипіхотними мінами, що заборонені Женевською конвенцією, та мали наказ відкривати вогонь на ураження у разі викриття їх спостережного пункту.

Крім того, бойовики розповіли, що російське керівництво постійно їх обманює та, за їхніми словами, «ставиться як до тварин». СБУ запевняє родичів та близьких затриманих, що їхньому життю та здоров’ю нічого не загрожує. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: