Акції протести у Єревані продовжується, незважаючи на масові затримання

Акції протести у Єревані продовжується, незважаючи на масові затримання
Акції протесту у Єревані, 21 квітня

Демонстранти вимагають відставки прем’єр-міністра Сержа Сарґсяна

Незважаючи на затримання сотень протестувальників у Єревані напередодні, сотні прихильників опозиційного руху, очолюваного депутатом Ніколом Пашиняном, у суботу, 21 квітня, знову вийшли на вулиці Єревана, щоб продовжити акції мирної громадянської непокори.

Демонстранти, які вимагають відставки прем’єр-міністра Сержа Сарґсяна і уряду, знову перекривають рух транспорту. Їм перешкоджає поліція. Повідомляється про нові затримання активістів.

Громадяни також виходять на вулиці і в інших містах країни.

Напередодні, виступаючи на мітингу на площі Республіки в Єревані, Нікол Пашинян висунув вимоги до влади. Зокрема, він зажадав відставки новообраного прем’єр-міністра Сержа Сарґсяна, який до цього 10 років був президентом країни, і проведення дострокових парламентських виборів.

Перед закінченням повноважень Сарґсяна конституція Вірменії була змінена, країна стала парламентською республікою, реальна влада перейшла в руки голови уряду. Учасники протестів звинувачують Сарґсяна в захопленні влади в країні.

17 квітня, в день, коли парламент обрав екс-президента Сарґсяна прем’єр-міністром, лідер опозиційної партії «Громадянський договір» і глава парламентської фракції «Елк» Нікол Пашинян оголосив про початок безкровної «оксамитової» революції. Він і його прихильники сподіваються домогтися зміни влади шляхом мирних протестів, відкидаючи насильство.

Незважаючи на заклики з боку представників влади до початку політичного діалогу, на мітингах опозиціонери продовжують виступати з вимогою зміни влади.

В інтерв’ю телекомпанії «Вірменія» перший віце-прем’єр Вірменії Карен Карапетян напередодні сказав: «Навіть воюючі країни ведуть переговори і приходять до логічного рішення. Ми, вірмени, громадяни Республіки Вірменія, зобов’язані сісти у себе вдома, раціонально переговорити і знайти логічні рішення для виходу з цієї ситуації. У разі нестабільності постраждаємо всі ми, постраждає наша країна».

За останні кілька днів поліція не раз попереджала демонстрантів, що вона має право застосувати силу для розгону «несанкціонованих зібрань».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: