Американські конгресмени ініціювали чергову процедуру імпічменту Трампу

Американські конгресмени ініціювали чергову процедуру імпічменту Трампу
Дональд Трамп

Конгресмен Коен закликав юридичний комітет Палати представників негайно розпочати слухання з приводу імпічменту

Група конгресменів від Демократичної партії на чолі з представником від штату Теннессі Стівом Коеном у середу виступила з ініціативою провести слухання в Палаті представників щодо імпічменту президента Трампа.

Відповідну заяву законодавці озвучили в середу в Вашингтоні, повідомляє «Укрінформ».

«Настав час, щоб чітко заявити американському народу і цьому президенту, що його послідовні порушення нашої конституції мають бути припиненими шляхом імпічменту», - заявив конгресмен.

Він наголосив, що президент Трамп порушив Основний закон, принаймні в п'яти випадках. У цьому контексті законодавець назвав перешкоджання правосуддю шляхом звільненні директора ФБР Джеймса Комі; порушення конституційної заборони для чиновників приймати іноземні подарунки та винагороди; використання статусу президента для просування бренду Trump; підрив федеральної судової влади, коли президент помилував колишнього шерифа Джо Арпайо; а також порушення свободи ЗМІ шляхом цілеспрямованої травлі новинних ресурсів.

Коен закликав юридичний комітет Палати представників негайно розпочати слухання з приводу імпічменту. При цьому разом з представником від штату Теннессі виступили члени Палати представників Луїс Гут'єррез, Ел Грін, Адріан Еспаллат, Марсія Фадж і Джон Ярмут. За їх словами, це питання національної безпеки Сполучених Штатів.

Конгресмен Коен не вперше ініціює процедуру імпічменту президента Трампа в Палаті представників. Попередня його заява, яка стосувалася порушення вимог про іноземні винагороди, отримала незначну підтримку навіть серед членів Демократичної партії США.

У жовтні американський мільярдер Том Стаєр запустив кампанію під назвою «Необхідно оголосити імпічмент», метою якої є усунення президента США Дональда Трампа від влади.

Читайте також статтю: «Трамп і імпічмент: хто кого?»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: