Білий Дім: Трамп готовий вийти із іранської ядерної угоди

Білий Дім: Трамп готовий вийти із іранської ядерної угоди

Тель-Авів дуже очікує на цей крок

Заступник прес-секретаря президента США Радж Шах заявив, що президент країни Дональд Трамп готовий вийти із угоди із Іраном 2015 року щодо ядерної програми цієї країни, якщо до домовленості не будуть внесені жодні зміни. Про це повідомляє видання Washington Examiner.

Шах повідомив, що 45 президент США вважає угоду однією із найгірших в американській історії і працює над змінами до неї, як на рівні Конгресу, так і через взаємодію із європейськими союзниками. Перш за все, Вашингтон турбують невеликі часові рамки угоди, які мають припинити діяти через 10-15 років, програма Тегерану щодо розробки балістичних ракет і дестабілізуюча діяльність в регіоні Близького Сходу.

Очікується, що на фоні появи Джона Болтона на посаді радника президента США із нацбезпеки, шанси на вихід Вашингтону із угоди збільшилися. Нещодавно Беньямін Нетаньяху у рамках спілкування із лідерами Великої Британії і Франції заявив, що очікує виходу США із угоди 2015 року із великою долею ймовірності.

Раніше державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив, що Іранська ядерна угода була провалена й не досягла поставлених перед нею цілей.

До слова, Іранська Рада вартових конституції у четвер, 20 квітня, не допустила колишнього президента Ірану Махмуда Ахмадінеджада до участі у президентських виборах, що відбудуться в країні 19 травня.

20 березня Дональд Трамп заявив, що протягом місяця США буде прийняте рішення щодо Ірану і його ядерної програми.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: