Британія і Канада погодили створення коаліції за свободу ЗМІ

Британія і Канада погодили створення коаліції за свободу ЗМІ
Ініціатива буде підтримуватися Глобальним фондом захисту ЗМІ

Завданням коаліції, зокрема, буде привертати увагу до нападів на журналістів

Британський міністр закордонних справ Джеремі Гант і його канадська колега Христя Фріланд оголосили про формування коаліції, покликаної захищати свободу ЗМІ

Про це повідомляє Deutsche Welle.

«Завданням коаліції, зокрема, буде привертати увагу до нападів на журналістів. При цьому дії нової структури будуть спрямовані на те, щоб змінити «політичні розрахунки» осіб, які погрожують репортерам, а також зробити вагомішими наслідки для тих, хто «порушує свободу ЗМІ», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що засновники коаліції планують проводити щорічні конференції із залученням світових лідерів і глав урядів, представників громадянського суспільства і медійного співтовариства. Перша така конференція пройде в Канаді в 2020 році.

Ініціатива буде підтримуватися Глобальним фондом захисту ЗМІ. А правову підтримку їй надаватиме незалежна експертна комісія під головуванням колишнього очільника британського Верховного суду лорда Девіда Нойбергера.

До слова, у Національної ради з питань телебачення і радіомовлення немає доказів зв’язку телеканалів «112 Україна», NewsOne і ZIK з головою політради партії «Опозиційна платформа-За життя» Віктором Медведчуком.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: