Британські ЗМІ запідозрили, що російські канали займаються пропагандою

Британські ЗМІ запідозрили, що російські канали займаються пропагандою

Телеканали з РФ через Великобританію поширювали «теорії змови» про отруєння Скрипаля, пише The Telegraph

Телевізійні канали, що належать Росії, могли використовувати Великобританію в якості центру для поширення пропагандистських ідей і «теорій змови» про недавнє отруєння колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля в Солсбері. Про це в неділю, 25 березня, пише газета The Daily Telegraph.

Згідно з даними видання, два канали, що володіють ліцензією британського наглядового відомства Ofcom і зареєстровані в Лондоні - Ren TV та НТВ, передавали подібні програми з Росії в країни колишнього СРСР, зокрема в Латвії.

Передачі викликають «серйозну стурбованість» у союзників Великобританії в країнах, що є сусідами з РФ, так як є «кампанії по сильній дезінформації». Було виявлено, що канал порушив правила Ofcom вісім разів за останні шість років, але продовжує працювати, а його британська ліцензія не відкликана. Серед інших порушень - заклик до глядачів підписати петицію, що ініціюватиме референдум щодо зміни конституції Латвії, а також помилкове твердження про те, що ініціатива була схвалена латвійським виборчкомом.

Посол Латвії в Великобританії Байба Браже сказала, що відомству Ofcom необхідно «робити більше» для вирішення цих завдань, а також закликала до змін в правилах ЄС, які могли б дозволити втручатися в конфліктні ситуації місцевим регуляторам. Правила Євросоюзу дозволяють мовникам транслювати свої передачі на території всіх країн-членів, навіть якщо телеканали зареєстровані тільки в одній державі. Регулятор в «країні походження», в даному випадку в Великобританії, одноосібно відповідає за контроль за кожною зареєстрованою мовною компанією незалежно від того, де передаються програми. На думку Браже, Russia Today транслював «чисту пропаганду».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: