Британський уряд почав повномасштабну підготовку до жорсткого Brexit

Британський уряд почав повномасштабну підготовку до жорсткого Brexit

Лондон підвищить готовність військовослужбовців у разі жорсткого Brexit

Уряд Великобританії почав повномасштабну підготовку до виходу з Євросоюзу без підсумкової угоди, реалізуючи всі наявні екстрені плани.

Про це у вівторок заявив офіційний представник канцелярії прем'єра.

 «У нас є плани на випадок Brexit без угоди, і ми реалізуємо їх у повній мірі. Попри те, що уряд упевнений у тому, що вихід з ЄС до укладеної угоди є найбільш вірогідним сценарієм, бізнесу і громадянам рекомендується готуватися до Brexit без угоди... Буде запущена інформаційна кампанія, аби надати людям необхідну інформацію», - сказав представник уряду журналістам.

 За його словами, мінфін незабаром виступить із заявою про те, як будуть розподілені 2 мільярди фунтів стерлінгів з 4 мільярдів, зарезервованих на цей випадок.

Також буде випущено спеціальний 100-сторінковий посібник для компаній, в якому будуть дані рекомендації для бізнесу.

Уряд планує направити представникам бізнесу 80000 інформаційних листів з підготовки до ситуації, що складається.

Разом з тим, він зізнався, що не знає того, скільки грошей буде витрачено даремно, якщо сторонам все ж вдасться підписати угоду про Brexit.

Також він підтвердив, що уряд планує резервувати місця для вантажів на поромних лініях, що проходять через Ла-Манш, для перевезення медикаментів і продовольства в разі виходу Великобританії з ЄС без угоди.

Крім того, повідомляється, що Лондон підвищить готовність військовослужбовців у разі жорсткого Brexit.

«Ми готуємо плани на випадок непередбачених обставин і приведемо в стан підвищеної готовності 3,5 тисячі військовослужбовців, як зі складу регулярних сил, так і резервістів, щоб надати підтримку будь-якому відомству в будь-якій ситуації», - заявив глава міноборони Сполученого Королівства Гевін Вільямсон, відповідаючи в парламенті на питання про те, чи готове його міністерство до можливого виходу Великобританії з ЄС без «угоди».

Напередодні прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що парламент проведе голосування за угодою з Brexit після 14 січня.

Раніше повідомлялося, що консерватори готують новий референдум з Brexit за спиною у Мей. Консерватор Девід Лідінгтон провів переговори з депутатами Лейбористської партії з пропозицією створити міжпартійну коаліцію для нового голосування по Brexit.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: