У британському уряді розглядають можливість повторного референдуму щодо Brexit

У британському уряді розглядають можливість повторного референдуму щодо Brexit
Глава британського уряду Тереза Мей

Кабінет Мей розділився на три табори

Більша частина членів кабінету прем’єр-міністерки Великої Британії Терези Мей вважає «мертвим» існуючий варіант угоди з ЄС щодо Brexit та розглядає інші варіанти подальших дій, зокрема повторний референдум.

Про це повідомляє видання The Times.

Більшість міністрів вважають, що через те, що Євросоюз відмовився переглядати існуючу угоду, в неї мало шансів пройти через британській парламент, тому вони «відкрито обговорюють інші варіанти».

За інформацією видання, кабінет Мей розділився на три табори. У перший увійшли п’ятеро міністрів, зокрема канцлер казначейства Філіпп Хаммонд, міністерка праці і пенсій Ембер Радд та міністр юстиції Девід Гаук, які схиляються до проведення повторного референдуму щодо виходу Сполученого Королівства з ЄС, якщо інших варіантів не залишиться.

Другий табір, до якого зокрема входять спікерка нижньої палати парламенту (також є членкинею кабміну) Андреа Ледсом та очільник МЗС Джеремі Хант, виступає за вихід з ЄС навіть без угоди, тобто за «жорсткий Brexit».

Третій табір, в якому є міністр навколишнього середовища Майкл Гоув і міністр внутрішніх справ Саджид Джавід, виступає проти повторного референдуму і підтримує Brexit, але не готовий виходити з ЄС без угоди.

Як відомо, у понеділок глава британського уряду Тереза Мей відклала на невідомий термін голосування у парламенті з приводу її варіанту угоди про вихід Великої Британії з ЄС, яке мало відбутися у вівторок. Вона пояснила це побоюваннями провалу голосування, а також необхідністю отримати додаткові гарантії з боку Брюсселю, особливо щодо статусу кордону з Ірландією.

Нагадаємо, що офіційною датою Brexit є 29 березня 2018 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: