Чехи вийшли на протест проти чинного прем’єра

Чехи вийшли на протест проти чинного прем’єра
Протестувальники скандували «Бабіша – на смітник», «З нас досить»

У Чехії не вщухає скандал навколо прем'єр-міністра Андрея Бабіша

Тисячі чехів брали участь у демонстрації з вимогою відставки прем'єр-міністра Андрея Бабіша через скандал із його сином. Про це повідомляє видання Novinky.

17 листопада Чехія відзначає День боротьби за свободу і демократію та вшановує учасників студентських демонстрацій 1939 та 1989 року.

Однак цього року тінь на урочистості кинув політичний скандал довкола прем’єра Чехії, який не вщухає в країні кілька днів.

З самого ранку протестувальники викинули в смітник квіти від прем’єра Чехії, покладені ним до меморіалу на Народному проспекті у центрі Праги. Сам прем’єр після покладання квітів відправився до сина у Швейцарію.

Зранку біля згаданого меморіалу пройшла чисельна демонстрація, на прозвучала низка антиурядових гасел, а політиків, які прибували покласти квіти зустрічали криками «Ганьба!» і «Відставка!».

Найбільше людей зібралося на площі перед Празьким Градом по обіді. У багатьох з них у руках були банери з вимогою відставки Бабіша та прапори ЄС. Невдовзі протестувальники, скандуючи «Бабіша – на смітник», «З нас досить», «Відставка» вирушили в бік Карлового мосту.

Наразі протестувальники зібралися на Староміській площі, люди продовжують прибувати.

Як зазначається, демонстрації проходять також і в інших чеських містах.

Раніше повідомлялося, що на центральні вулиці Праги у четвер ввечері вийшли тисячі людей, які вимагали відставки прем'єр-міністра Андрія Бабішачерез скандал з поїздкою його сина в окупований Крим.

Поліція Чехії веде розслідування у зв'язку із заявою сина прем'єр-міністра Андрея Бабіша-молодшого про його викрадення і насильне перевезення до окупованого Криму восени 2017 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: