Чехія вирішила скасувати масковий режим

Чехія вирішила скасувати масковий режим
Також масковий режим буде зберігатися для масових заходів на відкритому повітрі

Маски залишаться обов’язковими для використання у магазинах і громадському транспорті

У Чехії вирішила з 25 травня скасувати обов'язковий масковий режим на вулиці. Про це заявив міністр охорони здоров'я країни Адам Войтех, повідомляє Expats у вівторок, 12 травня.

«Ми прийняли рішення про 25 травня після консультацій з епідеміологами. Подивимося, який вплив це матиме», - сказав Войтех.

Зазначається, що маски залишаться обов’язковими для використання у магазинах і громадському транспорті.

Також масковий режим буде зберігатися для масових заходів на відкритому повітрі. «Людям необхідно буде дотримуватися і дистанції два метри», - йдеться у повідомленні.

Крім цього, з 25 травня зможуть почати роботу ресторани, зоопарки і деякі пам'ятники архітектури.

Також пом'якшують обмеження інші європейські країни.

Так, у Греції напередодні відкрилися більшість магазинів і частково відновили навчання в школах. Вийшли на роботу близько двох третин працівників державного сектора. Також дозволили подорожі на острови - для тих, хто там працює.

А в Швейцарії 11 травня почалася вже друга фаза послаблення карантинних заходів: відновили роботу невеликі магазини, ресторани, ринки, музеї і бібліотеки. Громадський транспорт повернеться до стандартного розкладу з рекомендацією, щоб люди носили маски в годину пік. Крім того, поновилися заняття в початкових і нижчих класах середньої школи, дозволені спортивні заняття. Також будуть ослаблені обмеження в'їзду до Швейцарії. Третя фаза пом'якшення обмежень розпочнеться з 8 червня.

До відома, у світі станом на 12 травня 2020 року інфіковані 4 178 156 людей. 286 353 людини загинули від коронавірусу. У всьому світі одужали 1 458 337 людей. Найбільше загиблих у США - 80 684 людини. У Великобританіії - 32 141 людина, в Італії - 30 739 смертей, в Іспанії - 26 744 людини, у Франції - 26 646 людей.

Нагадаємо, в Україні також почали пом'якшувати обмеження з 11 травня: дозволено гуляти в парках і на дитячих майданчиках. Відновлюють роботу низка видів діяльності.

В Україні станом на 12 травня зафіксовано 375 нових випадків захворювання на Covid-19. Померло від коронавірусу минулої доби 17 людей. При цьому 85 пацієнтів одужало. Загалом за час пандемії на коронавірус захворіло 16023 людини. Внаслідок ускладнень, викликаних хворобою, померли 425 людей, з них 23 медпрацівники. Серед померлих переважають особи віком від 50-ти років (86%). Загалом 3 373 пацієнти вже одужали

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: