Дамаск оголосив перемогу над «Ісламською державою»

Дамаск оголосив перемогу над «Ісламською державою»
Терористи ІД

Ризики терористичних атак залишаються високими як і можливість реваншу ІД на фоні хаосу і нестабільності в регіоні

Армія Сирійської арабської республіки (САР) в четвер заявила про перемогу над терористичною «Ісламською державою» (ІД).

Так, за їх словами, захоплення останнього міста, яке контролювала ІД, означає крах даного проекту. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

При цьому збройні сили САР усе іще ведуть боротьбу із залишками підрозділів ІД в пустельних районах біля Альбу Камаля, що було останнім містом, яке утримувало дане терористичне угрупування поблизу кордону із Іраком. На відміну від кривавих боїв за кожну вулицю, які бойовики «Ісламської держави» проводили в долині річки Євфрат, населені пункти поблизу сирійсько-іракського кордону здавалися ними практично без боїв. Під час боїв за Альбу Камаль бойовики ІД намагалися чинити організований опір, однак бій закінчився в день початку.

Тепер очікується, що прибічники ІД повернуться до масового використання терористичних методів боротьби. Можливість так званих атак одинаків (lone wolf) є значною, на фоні великої кількості зброї, яка залишилася на руках в колишніх бійців ІД.

Окрім того, у зв’язку із хаосом і нестабільністю, яку переживають Сирія і Ірак, а також протистояння за вплив між великими регіональними і позарегіональними державами, передбачається, що ІД може спробувати взяти реванш. 

Як повідомлялося, 8 листопада сирійська армія та її союзники оточили та почали наступ на останній оплот терористичного угрупування «Ісламська держава» в країні - місто Абу-Камаль.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: