Демонстрації в Греції переросли у масові заворушення

Демонстрації в Греції переросли у масові заворушення
Заворушення в Афінах
Фото: Nicolas Georgios

Загалом на демонстрацію вийшли приблизно 13 тисяч осіб, порядок охороняли 7 тисяч поліцейських.

У п’ятницю ввечері після демонстрації, учасники якої пройшли до посольства США в Афінах в річницю повстання в Політехнічному університеті, на вулицях грецької столиці почалися заворушення.

Про це повідомляє афінське агентство новин «Амна».

Загалом на демонстрацію вийшли приблизно 13 тисяч осіб, порядок охороняли 7 тисяч поліцейських.

Анархісти стали закидати пляшками із запальною сумішшю, каменями і фаєрами поліцейських. Поліція відповіла сльозогінним газом, шумовими гранатами та застосувала кийки.

Заворушення відбувалися також біля Політехнічного університету. Тут близько 100 осіб закидали десятками «коктейлів Молотова» поліцію. Поліцейські застосовують сльозоточивий газ і світлошумові гранати. Над районом кружляв поліцейський вертоліт.

Сутички анархістів з поліцією відбулися і в місті Патри на Пелопоннесі. Тут анархісти також стали закидати «коктейлями Молотова» поліцейських, які відповіли світлошумовими гранатами. Анархісти підпалили баки зі сміттям.

Заворушення також відбулися після демонстрації в Салоніках.

Відзначимо, що в листопаді 1973 року студенти захопили Політехнічний університет, протестуючи проти втручання уряду в діяльність студентських спілок. В ніч з 16 на 17 листопада танки розбили університетські ворота, в ході штурму було вбито 23 людини і понад тисячу поранено, але за офіційними даними жертв не було взагалі. Сотні студентів були заарештовані. Хоча повстання було придушене, воно призвело до масових протестів, підсумком яких стало повалення диктатури.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: