Донька автора дисертації Путіна розповіла, як друзі президента РФ тиснуть на науковців

Донька автора дисертації Путіна розповіла, як друзі президента РФ тиснуть на науковців
Ольга Литвиненко

За даними Ольги Литвиненко, у Росії була створена ціла «асоціація» професорів для написання дисертацій політикам

Ольга Литвиненко, донька ректора Санкт-Петербурзького Гірничого інституту Володимира Литвиненка, який, за її словами, є справжнім автором дисертації президента РФ Володимира Путіна, оприлюднила інформацію про те, як у Росії «друзі Путіна» здійснюють тиск на науковців. Скандальними даними Литвиненко поділилася в інтерв’ю «Главкому».

За її словами, в Росії організували ціле «злочинне угруповання» професорів для написання дисертацій політикам.

«Я підкреслю, — говорить Литвиненко, — мова не про те, що вони хотіли підробляти дисертації і отримувати за це гроші. На людей тиснули. Вони боялися адміністративного переслідування, звільнення, тому йшли на це».

Тим часом, за даними Литвиненко, гроші багатьом за це платили.

«Приміром, така робота оформлювалось як наукова діяльність, оплачена «Газпромом». Бізнесмен, який хотів отримати «корочку», приносив готівку - я це особисто бачила, коли була ще маленькою - гроші йшли у позабюджетний фонд інституту, з якого потім виплачувались гроші професорам», — пояснює жінка.

Один з таких професорів, за її даними, написав дисертацію і екс-заступнику голови Адміністрації президента РФ, головному виконавчому директору нафтогазової компанії «Роснефть» Ігорю Сєчину, яка була захищена у 1998-му. «Це - професор Олександр Олексійович Ільїнський», — розкриває карти Литвиненко.

Між іншим, жінка звернула увагу на той факт, що Путін разом із Геннадієм Бєліком (голова Асоціації ветеранів зовнішньої розвідки, — «Главком») та Ігором Сєчіним (голова «Роснєфті», — «Главком») поставили її батька ректором у 1994 році: «Тоді всі здивувались: як це так, такий молодий ректор (Литвиненку тоді було 39 років, - «Главком»). Підкреслю – попередній ректор Микола Проскуряков у 54 роки загинув за загадкових обставин».

Повну версію інтерв’ю читайте тут: Донька ректора, який написав дисертацію для Путіна: Було тепло, співали пташки – все надихало батька на «плагіатські» подвиги

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: