Дружина прем’єра Ізраїлю Нетаньягу постала перед судом

Дружина прем’єра Ізраїлю Нетаньягу постала перед судом

Сара Нетаньяху у залі суду

Підсудну звинувачено у розтраті бюджетних коштів в сумі 100 тисяч доларів на зіркових кухарів в офіційній резиденції прем'єр-міністра

Дружина прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу Сара Нетаньягу постала перед судом у неділю, 7 жовтня, за звинуваченнями у зловживаннях.

Підсудну звинувачено у розтраті бюджетних коштів в сумі 100 тисяч доларів на зіркових кухарів в офіційній резиденції прем'єр-міністра, повідомляє DW.

При цьому у резиденції працює кухар на постійній основі. Сара Нетаньягу особисто з'явилася у суді в Єрусалимі, проте не зробила жодних заяв перед пресою.

У транскриптах поліцейських розслідувань, які були опубліковані ЗМІ, Сара Нетаньягу скаржиться на якість їжі і грубо критикує працівників резиденції, використовуючи принизливі слова. Дружина Нетаньягу нібито за рахунок держави замовляла собі розкішні дорогі напої, зокрема рожеве шампанське.

Подружжя Нетаньягу відкидає обвинувачення і називає їх «безпідставними». У 2016 році суд уже визнавав Сару Нетаньягу винною у приниженні одного з працівників, внаслідок чого вона була вимушена виплатити йому 42 тисячі доларів компенсації.

У разі визнання винною, дружина ізраїльського прем'єра може провести у в'язниці до п'яти років, проте такий вирок суду виглядає малоймовірним.

Як повідомлялося, щодо самого Біньяміна Нетаньягу поліція рекомендувала висунути обвинувачення за двома окремими справами, в яких ідеться про отримання розкішних подарунків вартістю в десятки тисяч доларів та спробу домовитися про спільні дії з власником одного з впливових ізраїльських видань Yedioth Ahronoth.

У серпні поліція допитала Нетаньягу в рамках однієї із трьох справ, де він проходить в якості підозрюваного.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: