Ердоган заявив про перемогу над ІДІЛ в Сирії

Ердоган заявив про перемогу над ІДІЛ в Сирії
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган

Турецький лідер відзначив, що президент США Дональд Трамп вчасно заявив про виведення військ з Сирії

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив про те, що терористичне угрупування «Ісламська держава» у Сирії переможене з військової точки зору.

Таку думку він озвучив у своїй статті для New York Times.

Турецький лідер відзначив, що президент США Дональд Трамп вчасно заявив про виведення військ з Сирії, однак це має бути ретельно сплановано із залученням «правильних партнерів» для захисту інтересів США, сирійського народу та міжнародної спільноти.

Також Ердоган наголосив, що в 2016 році Туреччина першою розгорнула наземні війська в Сирії для боротьби з терористами «Ісламської держави».

«У військовому відношенні так звана Ісламська держава була переможена в Сирії. Проте, ми глибоко стурбовані тим, що деякі зовнішні сили можуть використовувати залишки організації як привід для втручання у внутрішні справи країни», - додав президент Туреччини.

Раніше минулого тижня Сполучені Штати Америки заявили, що оголошене раніше виведення військ із Сирії відбудеться тільки за дотримання певних умов.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп повідомив, що війська США будуть виведені з Сирії «протягом деякого часу». Точних термінів президент США не назвав.

29 грудня 2018 року перша група американських військових залишила Сирію відповідно до рішення президента США Дональда Трампа вивести контингент з країни.

До слова, Росія та Туреччина домовилися про координацію наземних операцій у Сирії після того, як США оголосили про виведення своїх військ з країни.

Канцлер Німеччини висловила сподівання, що Туреччина стримано і відповідально поводитиметься у Сирії після виведення американських військових.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: