Фільм «Чорна пантера» за 26 днів прокату зібрав мільярд доларів

Фільм «Чорна пантера» за 26 днів прокату зібрав мільярд доларів

За даними IMDB, лише 33 фільми в історії людства зібрали понад 1 млрд доларів у прокаті

Касові збори фільму кіностудії Marvel «Чорна пантера» менше, ніж за місяць, перевищили позначку 1 млрд доларів. Про це повідомляє ВВС.

«Бюджет «Чорної пантери» склав приблизно 200 млн доларів. Позначку в 1 млрд доларів фільм подолав на 26-й день прокату», - йдеться у повідомленні.

Головну роль супергероя «Чорну пантеру» зіграв у фільмі Чедвік Боузман. Він утілив на екрані правителя вигаданої африканської держави Ваканда, яка володіє найсучаснішими технологіями на планеті. Також у стрічці знялися володарка «Оскара» Люпіта Ніонго, Майкл Б. Джордан, Деніел Калуя, Форест Вітакер та відомий за роллю Більбо Торбина у «Хоббіті» британський актор Мартін Фрімен.

«Чорну пантеру» вже називають переломним для американської кіноіндустрії. Зокрема. експерт з питань кіноіндустрії Джефф Бок так прокоментував The New York Times успіх фільму: «Я думаю, що це мов падіння стіни. Якщо брати до уваги «Чорну пантеру», жодна студія не може сказати знову: «О, чорні фільми не показують в інших країнах, зацікавленість за кордоном буде мінімальною» (Режисер фільму Райан Куглер і чимало акторів у фільмі – афроамериканці).

За даними сайту IMDB, лише 33 фільми в історії людства зібрали понад 1 млрд доларів у прокаті. Це переважно стрічки про супергероїв. Найбільш успішним фільмом залишається «Аватар» (2009), який зібрав у прокаті приблизно 2,8 млрд доларів за бюджету 237 млн доларів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: