Генсек ООН виступив за передачу влади жінкам

Генсек ООН виступив за передачу влади жінкам
Генсек ООН Антоніу Гуттеріш
Фото: ICTV

Антоніу Гуттеріш виступив за гендерну рівність

Генсек ООН Антоніу Гуттеріш констатував, що в світі, де домінують чоловіки, головним питанням є гендерна рівність. Для її досягнення він закликав дати владу жінкам. На його думку, це є головним завданням ООН.

Гуттеріш зазначив, що в сучасному світі домінують чоловіки, причому це «стосується як урядів і державних органів, так і приватних та міжнародних організацією, таких як ООН». «Таким чином, головне питання гендерної рівності - це питання про владу. І тому нашим головним завданням є дати владу жінкам», - зазначив Гуттеріш.

Генсек зазначив, що в ООН він «зробив гендерний паритет найважливішою частиною її реформи». «Ми вже досягли такого паритету в Групі старших керівників - на найвищому рівні управління ООН. І найближчим часом ми доб'ємося його на рівні станових керівників ООН. Але наше завдання полягає в тому, щоб забезпечити паритет в ООН в цілому на всіх рівнях», - підкреслив Гуттеріш.

На його думку, подібний паритет стане «ключовим елементом для нашої боротьби з сексуальною експлуатацією і наругою на основі абсолютної нетерпимості до них і нашої боротьби з сексуальними домаганнями». Він додав, що тільки за таких умов можна брати участь в побудові такого світу, де «між жінками чоловіками також було повна рівність».

З 1975 року в ООН заходи, що стосуються боротьби за права жінок, приурочують до 8 березня. Десятиліття з 1975 по 1985 рік було проголошено організацією «десятиліттям жінок».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: