Глава МЗС Німеччини: будівництво «Північного потоку-2» не зупинять навіть санкції

Глава МЗС Німеччини: будівництво «Північного потоку-2» не зупинять навіть санкції
Глава МЗС Німеччини заявив, що Північний потік-2 вже не зупинити

Глава МЗС Німеччини впевнений, що Росія сама зможе добудувати газопровід

Міністр закордонних справ ФРН Гайко Мас вважає, що будівництво спірного газопроводу «Північний потік-2» з Росії до Німеччини вже не зупинять навіть санкції США.

Про це він заявив на форумі Politik-Talk у Берліні, передає DW.

«Цей проект не зірве вже ніхто. Санкції США можуть приpвести до виходу з нього західних компаній, у тому числі німецьких концернів. Це, однак, не призведе до згортання проекту. В такому разі Росія реалізує його самостійно», - заявив Маас.

Він додав, що в цьому випадку вже ніхто не зможе вплинути на збереження транзиту газу через Україну, переговори про що ведуться наразі за участю ЄС.

«Ці переговори, однак, втратять сенс, якщо США запровадять санкції, і росіяни самостійно добудують газопровід», - стверджує Маас.

Він вважає, що зараз за участю ЄС ведуться переговори про збереження українського транзиту, але «вони втратять сенс, якщо США введуть санкції, і росіяни самостійно добудують газопровід».

13 січня стало відомо, що посол США у Німеччині Річард Гренелл розіслав низці німецьких компаній листа, у якому застеріг від участі у будівництві «Північного потоку-2» та можливим запровадженням американських санкцій за це.

Раніше повідомлялося, що США погрожують санкціями компанії, яка споруджує «Північний потік-2».

Нагадаємо, декілька днів тому глава МЗС Німеччини заявив, що через санкції проти «Північного потоку-2» не буде кому захищати транзит через Україну.

Раніше голова МЗС ФРН Гайко Маас знайшов виправдання небажанню Німеччини відмовитися від проекту будівництва газопроводу «Північний потік-2», пояснивши, що це зашкодило б Україні

Нагадаємо, єврокомісар з питань бюджету Ґюнтер Еттінґер заявив, що трубопровід «Північний потік -2» вже давно будується і не можна так просто зупинити його будівництво.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: