Італія не буде пускати в свої порти кораблі з біженцями

Італія не буде пускати в свої порти кораблі з біженцями
Маттео Сальвіні

Італія закриє доступ в порти судам з врятованими в Середземному морі мігрантами

Італія має намір заборонити доступ в свої порти кораблям з врятованими в море біженцями. Про це глава МВС Італії Маттео Сальвіні заявив у неділю, 8 липня. В ході наміченої на 12 липня зустрічі міністрів внутрішніх справ країн ЄС в австрійському Інсбруку Сальвіні намір зажадати відповідних гарантій від своїх колег.

Раніше Італія оголосила про намір закрити свої порти тільки для рятувальних суден благодійних організацій. На думку глави італійського МВС, подібний підхід необхідний і відносно кораблів «міжнародних місій».

Сальвіні розкритикував дії колишніх італійської влади, яка протягом 5 років підписувала угоди, що дозволяють судам доставляти мігрантів до Італії. За даними уряду, з початку 2018 року на італійських берегах були висаджені понад 16 тисяч біженців, більшість з яких складають мігранти з Лівії.

У червні Італія відмовила у доступі до своїх води кораблю німецької благодійної організації Lifeline і рятувального судна Aquarius організації SOS Méditerranée. Судно Lifeline, на борту якого знаходилися близько 230 врятованих мігрантів, прийняла Мальта, а біженці з Aquarius були доставлені до Іспанії.

28-29 червня країн ЄС погодили низку заходів щодо обмеження припливу біженців - зокрема, розширення повноважень і збільшення складу прикордонної служби ЄС Frontex, відкриття таборів для біженців в Північній Африці і можливість створити в ЄС закриті табори для мігрантів, чиї прохання про притулок перебувають на розгляді. Крім того, Іспанія і Греція висловили готовність приймати назад біженців, якщо німецькі правоохоронці на кордоні з Австрією встановлять, що їх дані вже внесені в загальну базу Eurodac, за допомогою якої можна порівнювати відбитки пальців прохачів притулку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: