Єгипетський поліцейський загинув, коли спробував знешкодити бомбу біля церкви

Єгипетський поліцейський загинув, коли спробував знешкодити бомбу біля церкви

В результаті вибуху були поранені ще троє людей

Вибуховий пристрій був виявлений в східному передмісті Каїра біля коптської церкви

У Каїрі співробітник єгипетської поліції загинув при спробі знешкодити вибуховий пристрій, виявлений в суботу, 5 січня, в східному передмісті столиці Єгипту поблизу коптської церкви.

В результаті вибуху постраждали ще двоє поліцейських і один перехожий, повідомляють представники єгипетських сил безпеки. Поки ніхто не взяв на себе відповідальність за закладену бомбу.

Єгипетські сили безпеки здійснюють посилене патрулювання громадських просторів близько християнських церков і монастирів напередодні святкування коптами Різдва 7 січня. Коптська церква належить до групи Давньосхідних церков, що відрізняються від православних церков візантійської традиції елементами обряду і віровчення. Християнська меншість в Єгипті складає близько 10 відсотків населення і налічує приблизно дев'ять мільйонів чоловік.

У Єгипті відбуваються регулярні напади на церкви, а також теракти проти християн. У листопаді бойовики-ісламісти вбили сімох коптів, які поверталися після обряду хрещення дитини в монастирі, розташованому приблизно в 260 кілометрах від Каїра.

У грудні 2017 року сотні мусульман атакували коптську церкву в місті Атфіх в 100 кілометрах на південь від Каїра, а в місті Хельван в 25 км на південь від Каїра невідомі обстріляли вхід в коптську церкву Мар-Міна, убивши кількох людей.

У квітні 2017 року внаслідок вибухів у двох коптських церквах загинули і були поранені десятки людей. Ці теракти були названі найбільш кривавими атаками на членів коптської церкви за всю сучасну історію країни.

У грудні 2016 року в результаті нападу на Церква святих Петра і Павла біля Собору святого Марка в Каїрі загинули 29 людей, ще близько 50 були поранені.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: