Кишинів фіксує зростання впливу Росії на ЗМІ та політику всередині Молдови

Кишинів фіксує зростання впливу Росії на ЗМІ та політику всередині Молдови

Влада Молдови фіксує активізацію російської розвідки в країні

Влада Молдови фіксує ознаки російського втручання у діяльність засобів масової інформації, політичні процеси, а також активізацію розвідки Російської Федерації у країні. Про це заявив спікер парламенту Молдови Андріан Канду в інтерв’ю Latvijas Avize.

«У країні активізувалася діяльність проросійських неурядових організацій, а також збільшилася діяльність з розвідки. Поточна тенденція показує, що в майбутньому втручання в політичні процеси держави стане ще більш інтенсивним», — заявив Канду.

Парламент Молдови має намір зробити більш прозорими дані про фінансування неурядових організацій з-за кордону, аби зменшити вплив Росії. Канду сподівається, що на майбутніх парламентських виборах завдяки висуванню кандидатів в одномандатних виборчих округах у країні зменшиться вплив проросійських сил.

За словами спікера, Росія активно втручається у ЗМІ.

«Практично щодня російські телеканали показують сюжети спрямовані проти нашого уряду, Сполучених Штатів та Заходу. Нещодавно в Кишиневі було відкрито бюро співробітництва з НАТО: на практиці це означає більше діалогу Молдови з НАТО щодо цивільних місій. Проте російські телевізійні канали показали відкриття бюро у фальшивому новинному матеріалі так, ніби Молдова стає членом НАТО. Це неправда, тому що наша країна нейтральна. Російські канали поширюють проросійські повідомлення про Молдову як позитивні», — заявив Канду.

Він також каже, що влада Молдови має намір обрахувати збитки, завдані країні присутністю Росії у невизнаному Придністров’ї.

Президент Молдови Ігор Додон не підтримує парламент у виведенні військових РФ з Придністров’я. Однак проєвропейський парламент країни в ООН вимагає виведення російських військ з Придністров’я. Прем’єр Молдови просить США посприяти прийняттю резолюції про виведення військ РФ з Придністров’я.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: