Макрон прокоментував референдум у Новій Каледонії щодо відокремлення від Франції

Макрон прокоментував референдум у Новій Каледонії щодо відокремлення від Франції
Президент Франції Еммануель Макрон

Макрон підкреслив, що Франція забезпечить свободу, рівність та братерство для всіх

Президент Франції Еммануель Макрон подякував громадянам французької заморської території Нової Каледонії за те, що вони «обрали Францію» на референдумі.

Про це повідомляє Le Figaro.

«Для голови держави є гордістю те, що більшість нових каледонців обрали Францію. Це знак довіри до республіки та її майбутнього», - сказав Еммануель Макрон.

Макрон підкреслив, що розуміє розчарування прихильників незалежності, але додав, що Франція забезпечить свободу, рівність та братерство для всіх.

«Єдиною, хто сьогодні програв, є спокуса презирства, поділу, насильства та страху. Єдиним переможцем сьогодні є процес миру та дух діалогу», - додав французький президент.

У неділю, 4 листопада, у заморській території Франції Новій Каледонії відбувся референдум про незалежність. Більшість тих, хто взяли участь в опитуванні, не підтримали відокремлення від Франції та незалежну державу.

Нова Каледонія, розташована в Тихому океані, має статус особливого адміністративно-територіального утворення Франції. Населення цієї території становить близько 270 тисяч осіб.

Нова Каледонія належить Франції з 1853 року і до цих пір має важливе геостратегічне значення для Парижа. Крім того, в Новій Каледонії знаходиться чверть світових запасів нікелю - важливої сировини для виробництва електроніки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: