Меркель обіцяє разом з Макроном дати відповіді на виклики, що стоять перед ЄС

Меркель обіцяє разом з Макроном дати відповіді на виклики, що стоять перед ЄС

Міграційне питання канцлер назвала викликом для Європи, «який вимагає європейської відповіді»

Німеччина і Франція дадуть спільну відповідь на основні виклики, що стоять перед Євросоюзом. Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель в суботу, 16 червня, в своєму щотижневому відеозверненні. Йдеться про вибудовування спільної політики в галузі оборони і безпеки, а також в питаннях зовнішньої політики.

Міграційне питання канцлер назвала ще одним викликом для Європи, «який вимагає європейської відповіді». За її словами, тема міграції є «одним з вирішальних чинників для єдності Європи». До питань, що стоять перед ЄС, відносяться подальший розвиток економічного і валютного союзів, а також пов'язані з інноваціями теми, зазначила Меркель.

Вона підкреслила значущість відносин з Францією для збереження миру в ЄС. При цьому двосторонні відносини необхідно оновити «в світлі багатьох змін», заявила Меркель.

Канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон 19 червня проведуть зустріч з главами міністерств двох держав. У заході в замку Мезеберг візьмуть участь міністри закордонних справ, економіки, фінансів, оборони та наукових досліджень.

Берлін і Париж мають намір виробити свої позиції з питання реформування ЄС і єврозони до саміту Європейського Союзу, який відбудеться в Брюсселі 28 і 29 червня. Серед його основних тем - обговорення «дорожньої карти» щодо майбутнього єврозони, обороноздатність об'єднаної Європи і рішення міграційної кризи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: