Меркель планує терміновий саміт в ЄС на тему мігрантів – ЗМІ

Меркель планує терміновий саміт в ЄС на тему мігрантів – ЗМІ

Канцлерка ФРН Анґела Меркель може зустрітися з колегами з Італії, Австрії та Греції ще до саміту ЄС

Канцлерка Німеччинии Анґела Меркель, за даними ЗМІ, збирається організувати термінову зустріч на вищому рівні з лідерами країн ЄС. Ідеться про ті з них, які на рівні з Німеччиною відчувають найбільше навантаження через наплив біженців. Про це в суботу, 16 червня, пише таблоїд Bild з посиланням на власні джерела з урядових кіл.

За даними газети, така зустріч має відбутися ще до щорічного саміту ЄС, який триватиме з 28 по 29 червня. Меркель має намір зустрітися з лідерами Греції, Італії та Австрії. Темою переговорів буде пошук рішення щодо ситуації з кризою біженців. Залишається невідомим, чи візьмуть у зустрічі участь представники Іспанії чи балканських держав.

Про плани Меркель стало відомо на тлі внутрішньополітичного конфлікту в Німеччині. Ідеться про протистояння всередині союзу консерваторів, сестринських партій ХДС/ХСС. Очільник Християнсько-соціального союзу (ХСС) і за сумісництвом глава МВС Горст Зеехофер має намір не пускати в Німеччину тих іноземців, чиї клопотання про притулок вже зареєстровані в інших країнах Євросоюзу. Голова ХДС Меркель, утім, виступає за загальноєвропейське рішення цієї проблеми. Наразі незрозуміло, чим може завершитися протистояння глави уряду та норовливого міністра, але чимало оглядачів допускають, що це може стати кінцем четвертого терміну Меркель.

Нагадаємо, берегова охорона Іспанії заявила в суботу, 16 червня, що впродовж двох останніх днів врятувала у Середземному морі 933 мігрантів і виявила тіла чотирьох загиблих. Мігрантів зняли з 68 човнів, на яких вони намагалися переправитися з Північної Африки до Європи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: