Міністр фінансів США не переконав демократів, що санкції з заводів Дерипаски варто зняти

Міністр фінансів США не переконав демократів, що санкції з заводів Дерипаски варто зняти

Міністр практично не надав свідчень, заявила спікер парламенту Ненсі Пелосі

Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі назвала «втратою часу» законодавців брифінг за зачиненими дверима, який провів міністр фінансів США Стівен Мнучін в середу.

Демократи Палати представників США говорять, що міністр фінансів США Стівен Мнучін не зміг переконати їх на закритому брифінгу у четвер, що Сполучені Штати мають зняти санкції з алюмінієвого гіганта, який контролював союзник Путіна Олег Дерипаска.

«Це, пам'ятайте, з потужною конкуренцією, є один з найгірших закритих брифінгів, які ми отримали від адміністрації Трампа, - заявила спікер після брифінгу. – Міністр практично не надав свідчень. Він відповів на деякі питання, але не зробив заяви».

Відповідаючи на питання, чи демократи Палати представників будуть вносити постанову, щоб міністерство фінансів США не знімало санкцій, як це зробив в сенаті лідер демократів Чак Шумер, Пелосі сказала: «Побачимо», пише The Washington Post.

Мнучіна здивував коментар Пелосі. «Я дещо здивувався через коментар спікера, - сказав Мнучін. – Ми приділили їм біля години з половиною і відповіли на всі їхні питання».

В грудні міністерство фінансів США поінформувало Конгрес про готовність зняти санкції з виробників алюмінію Rusal, En+ та EuroSibEnergo після того, як російський олігарх Дерипаска істотно зменшить свою частку в компаніях та відійде від їх управління.

8 січня, семеро конгресменів-демократів, які обіймають керівні посади у комітетах Конгресу, звернулись до міністра фінансів США з листом з вимогою пояснити рішення міністерства послабити санкції проти російських алюмінієвих компаній. Зокрема, йдеться про те, що в рамках відходу Дерипаски від володіння та управління компаніями, планом передбачається передача акції російському банку пов'язаному з Кремлем – ВТБ, який наразі перебуває під санкціями США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: